Co je Hoodfishing? Nový záludný trend seznamování ovládl New York City

Svět seznamování prošel v průběhu let výraznou proměnou. Pryč jsou dny, kdy se spoléhali na společné přátele, aby hráli dohazovače. Vzestup sociálních médií, seznamovacích aplikací a dalších digitálních platforem způsobil revoluci ve způsobu, jakým se spojujeme s potenciálními partnery. Online seznamování se stalo novou normou a spolu s ním se objevil nový slovník popisující vzestupy a pády moderní romantiky. 

Nyní se v New Yorku objevil nový trend seznamování: „hoodfishing“. Hoodfishing je termín používaný k popisu aktu zkreslování něčí polohy na online seznamovacích profilech, zejména v oblasti New York City. Zahrnuje jednotlivce z okolních oblastí, jako je Long Island nebo New Jersey, kteří tvrdí, že žijí v NYC, aby se potenciálním zápasům zdáli žádanější nebo atraktivnější. V zásadě se „lovci kapucí“ snaží vrhnout širší síť a přilákat potenciální zápasy, které by mohla odradit jejich skutečná poloha.

Tento jev je podobný „catfishingu“, kdy si lidé vymýšlejí online persony, ale konkrétně se týká falšování polohy. Hoodfishing může vést k potížím při snaze koordinovat data, protože skutečná vzdálenost mezi jednotlivci může být mnohem větší, než se původně předpokládalo.

Tento fenomén vynesl na světlo světa komik Jared Fried na TikToku. Pan Fried řekl, že si všiml zvláštního trendu: mnoho jednotlivců z Long Islandu a Westchesteru tvrdilo, že bydlí v New Yorku. Poznamenal, že to vedlo k frustrujícím zkušenostem se seznamováním, protože případní nápadníci se snažili koordinovat schůzky kvůli skutečným vzdáleným místům jejich rande.

“Každých pár konverzací na [seznamovací] aplikaci se objeví žena, která je jako… ‚Ach, bydlím ve Westchesteru,‘ nebo ,žiji na Long Islandu“, i když jejich profily uváděly, že se nacházejí ve městě, řekl pan Fried. 

Jeho expozice u mnoha lidí rezonovala a zdůraznila absurditu digitální nepoctivosti při hledání lásky.

Mnoho žen však uvedlo, že uvedením své polohy jako NYC na profily seznamovací aplikace zvýšilo jejich shodu. Jedna žena z centrálního New Jersey se přiznala, že své vyhlídky na seznamování zvýšila tvrzením, že žije v New Yorku. Trvalo jí jen dva měsíce, než našla shodu, jakmile změnila své místo na Midtown.

“Dokud budou muži lovit ryby, příjmy, rodinný stav, budu rybařit,“ řekla další žena