Floridští policisté vyzývají místní, aby přestali pořizovat selfie s „depresivním“ medvědem

Úřady na Floridě vyzývají lidi, aby přestali pořizovat selfie s „medvědem v depresi“ spatřeným na krajnici. Podle příspěvků na sociálních sítích úřadu šerifa okresu Walton vzbudil černý medvěd spoustu nechtěné pozornosti poté, co se na začátku tohoto týdne usadil na straně hlavní silnice 98 v Santa Rosa Beach. Úřad medvěda popsal jako “stresovaného, ​​depresivního, citronová kůra“.

“Zástupci úřadu šerifa okresu Walton monitorují medvěda na severní straně silnice 98 poblíž County Road 83 v Santa Rosa Beach. Přihlížející si s medvědem zkoušeli udělat selfie a on nemá náladu na fotky. Medvěd jevil známky silného stresu,“ uvedl příspěvek.

“VŽDY SE NEPŘISTUPUJTE k černým medvědům. Zvláště ti, kteří projevují agresi, jako je tento velký chlap,“ dodal příspěvek.

Florida Fish and Wildlife Conservation Commission byla povolána na místo poté, co úřad šerifa oznámil, že “davy přihlížejících se zastavily, aby si medvěda vyfotografovaly.“ V době, kdy dorazila FWC, medvěd již opustil oblast a zabloudil do les.

Odborníci na základě fotografií pořízených přihlížejícími dospěli k závěru, že medvěd nevypadá jako zraněný. “Možná se jen přehřálo a odpočívalo, než pokračovalo dál,“ uvedla FWC v prohlášení.

Černí medvědi jsou často viděni v různých částech Floridy, zejména během jarních a letních měsíců.

“Medvědi se obvykle pohybují sami. Pokud medvěda uvidíte, dejte mu prostor, nesnažte se k němu přiblížit a nikdy ho nekrmte. Shlukování kolem jakéhokoli medvěda se nikdy nedoporučuje, protože medvědi se mohou stát v obraně, když jsou ohroženi. Vždy dejte medvědům co nejvíce prostoru,“ poradila mluvčí.

Podle údajů FWC žije na Floridě ve volné přírodě odhadem 4 050 černých medvědů. Na Floridě je nezákonné úmyslně krmit medvědy nebo nechávat venku jídlo či odpadky, aby je přilákaly.